A Webuni rendszerét a Google Chrome-on tesztelve építettük fel, így más böngészőt használva problémákba ütközhet. Annak érdekében, hogy az oldalon szereplő összes tartalom a lehető legjobb minőségben elérhető legyen, azt javasoljuk, hogy használja a Google Chrome-ot!
Segítség

Tanulói felület

kurzus-leirasa
A lecke kiválasztása után, a felhasználó az úgynevezett tanulói felületre lesz irányítva. Ez a rendszer legfontosabb része, hiszen a hallgató ezen keresztül fogja a megtekinteni kívánt leckét elérni.

Megnevezés

kurzus-leirasa
Az éppen megtekintett lecke címét, illetve az azt tartalmazó fejezet nevét mutatja.

Lejátszó

A lecke típusától függően, ezen a felületen érhető el a lecke tartalma. Az MMK tananyagi között két fő lecketípus található:

Videó

kurzus-leirasa
Videós lecke esetén, a videó felületére vagy a lejátszó sávban a Play gombra kattintva indul el a lecke, melynek a végignézése után válik teljesítetté. Sikeres elvégzés esetén, a fejléc alatt megjelenik a Sikeresen elvégezve. zöld sáv, majd ezután a tartalomjegyzékben kipipálásra kerül az adott lecke.

Interaktív tanyanyag

kurzus-leirasa
Ebből a lecketípusból több féle is megtalálható a tananyagok között, melyek típustól függően, hol csak szöveges anyagokat, hol teszteket, de néhol interaktív videó anyagokat is tartalmaznak. Ezeket a leckéket akkor tekinti elvégzettnek a rendszer, ha a hallgató az utolsó diáig eljut. A lecke utolsó diáján maradva, néhány másodperc elteltével megjelenik a fejléc alatti zöld sávban a Sikeresen elvégezve. felirat.

Jegyzetek

kurzus-leirasa
Bármilyen lecketípusról is legyen szó, a hallgatónak bármikor lehetősége van jegyzetet készíteni az éppen megtekintett leckéhez. Azért is javasoljuk ennek a lehetőségnek a használatát, mert egy olyan automatikus időrögzítő funkcióval van ellátva, ami mindig elmenti, hogy a lecke melyik részénél, hányadik másodpercénél készült a jegyzet. Az elmentett jegyzetre kattintva pedig oda is ugrik az adott leckén belül, így ennek köszönhetően a későbbiekben elég akár csak azokat a hallgató által fontosnak talált részeket újra megtekinteni. Fontos, hogy ezeket a jegyzeteket kizárólag a hallgató láthatja.

Kérdések

kurzus-leirasa
Ellentétben a jegyzetekkel, az itt feltett kérdéseket mindenki láthatja, megkönnyítve az oktató dolgát, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseket ne tegyék fel újra meg újra a hallgatók. Ezúton is javasoljuk a kedves hallgatóknak, hogy először ellenőrizzék, hogy korábban nem lett-e már megválaszolva az éppen feltenni kívánt kérdés.

Tananyag

kurzus-leirasa
Ebben a részben található minden olyan letölthető segédanyag, illetve szöveges megjegyzés, amit az oktató az adott lecke kiegészítésére szánt.